Alternatieven voor Photoshop

Door de uitbraak van het #coronavirus wordt er veel thuisgewerkt; ook door studenten Media & Vormgeving. Dat gaat op zich goed. Het vraagt wel wat aanpassingen van de docenten, studenten en ook van de opdrachten en eisen.

Deze tijden vragen om flexibiliteit.

Adobe helpt studenten door hun produkten tijdelijk gratis aan te bieden (link). Helaas is de aanmeldprocedure nogal traag en ingewikkeld.

Alternatieven voor Photoshop

Er zijn meerderer redenen te bedenken waarom je niet met Adobe Photoshop kan of wil werken. Kosten, eisen aan je computer, liever op je mobiel, etc. De volgende alternatieven zijn gratis:

GIMP • Volledig Programma

Gimp is een erg compleet open source alternatief voor Photoshop. Je kan ongeveer alles wat je met Photoshop ook kan (behalve CMYK exporteren). Via wikipedia kan je een handleiding en linkjes naar gratis online lessen vinden.

PIXLR • Online Software Service

PIXLR is een online photo editor. Of eigenlijk twee. Je kan een keuze maken tussen PIXLR E, wat erg lijkt op Photoshop, en PIXLR X, wat een aantal basisbewerkingen erg eenvoudig maakt. PIXLR biedt abbonementen aan voor de volledige functionaliteit maar er is ook een gratis pakket waarmee je de meeste bewerkingen uit kunt voeren.

Als je zoekt naar ‘PIXLR tutorials vind je allerlei tutorials voor beginners tot experts, koppelingen aan je Google account, etc. Ook in het Nederlands zijn er tutorials te vinden op bijvoorbeeld Youtube.

Snapseed • Mobile & Tablet App

Snapseed is een app voor iOS en Android, van Google. De app is geschikt voor het bewerken van foto’s door middel van Tools en Filters. Het is een opvallend complete app die erg intuïtief werkt.

Bronnen

Gimp:
Gratis cursus GIMP.

PIXLR:

Snapseed:


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s