21 e-mail handtekening weetjes

Excellente e-mail handtekening weetjes om de perfecte e-mailhandtekening te maken. Optimaliseer je e-mail handtekening.

Source: 21 excellente e-mail handtekening weetjes – Hosting2GO

21 excellente e-mail handtekening weetjes

3 november 2016, door Richard

Hoe creëer je de perfecte e-mail handtekening? Deze 21 excellente weetjes helpen je de handtekening onder mails slimmer in te zetten, deze in te stellen in bijvoorbeeld Outlook en Gmail of anderen hier op een leuke manier mee te verrassen.

We geven je in totaal 21 tips voor je e-mail handtekening, die je meteen in de praktijk kunt brengen. Dan volgen er praktische tips om de handtekening netjes te verwerken in bijvoorbeeld Outlook of Gmail.

Dé 21 weetjes voor je e-mail handtekening

Zit je er klaar voor? Daar gaan we met de meest praktische tips die je op het web kunt vinden!

1 Zorg voor een functionele handtekening
Een handtekening onder de e-mail is bedoeld om contactinformatie over te brengen of om een persoonlijke noot mee te geven. Uiterst functioneel, dus houd daaraan vast.
2 Voorkom teveel opmaak en animaties
Opmaak en animaties leiden onnodig af. Houd het strak, zodat het functionele karakter van de e-mail handtekening van je bedrijf niet verloren gaat.
3 Houd het kort en bondig
Presenteer alleen de noodzakelijke informatie in de e-mail handtekening. Een goed voorbeeld geeft in een oogopslag aan wie de e-mail schreef en hoe je contact kunt opnemen.
4 Gebruik dividers voor je contactinformatie
Zogenaamde dividers helpen de contactinformatie duidelijker te structureren. Scheid een e-mailadres, telefoonnummer en postadres om de informatie in hapklare brokken aan te bieden. Gebruik bijvoorbeeld kolommen of (verticale) strepen/lijnen.
5 Voeg een duidelijke CTA toe
Stuur erop aan om contact op te nemen. De e-mail handtekening ontwerp je vooral om ervoor te zorgen dat er een reactie volgt. Verwerk dus een Call To Action (CTA).
6 Vergeet het gebruik van de vCard
De vCard kan niet iedereen openen en leidt op die manier gemakkelijk tot frustraties. Zorg voor een heldere e-mail handtekening waarin je de contactinformatie helder presenteert.
7 Maak je e-mail handtekening mobielvriendelijk
Test hoe de handtekening uit Outlook of Gmail op mobiele apparaten overkomt. We gebruiken steeds vaker tablets en smartphones om e-mail te lezen.
8 Gebruik dezelfde opmaak voor iedere e-mail handtekening
Houd de opmaak in verschillende e-mail handtekeningen voor je bedrijf consistent. Gebruik steeds dezelfde opmaak voor een maximale duidelijkheid.
9 Houd de statistieken van je links bij
Plaats je links naar sociale media of je website? Houd de statistieken daarvan bij door middel van bijvoorbeeld UTM van Google Analytics.
10 Creëer een smalle e-mail handtekening
Houd de e-mail handtekening bij voorkeur zo smal mogelijk. Je voorkomt daarmee dat gebruikte browsers en e-mailprogramma’s op (mobiele) apparaten deze afbreken en daarmee fout weergeven.

Je persoonlijke e-mail handtekening in Outlook, Gmail of webmail van Hosting2GO optimaliseer je eenvoudig met de 21 weetjes.Je persoonlijke e-mail handtekening in Outlook, Gmail of webmail van Hosting2GO optimaliseer je eenvoudig met de 21 weetjes.

11 Gebruik één set aan contactgegevens
Voorkom onduidelijkheid in de Call To Action door slechts één set aan contactgegevens te presenteren. Eén naam, één e-mailadres, één telefoonnummer en één postadres.
12 Zorg voor harde HTML-afmetingen van afbeeldingen
Geef afbeeldingen in je e-mail handtekening harde afmetingen mee, zodat die in iedere browser of e-mailprogramma hetzelfde worden weergegeven.
13 Voorzie afbeeldingen van de ALT-tags
Geef een afbeelding altijd een beschrijvende ALT-tag mee. Indien de afbeelding niet geladen wordt, dan zorgt de beschrijving ervoor dat het toch duidelijk is wat er had moeten verschijnen.
14 Test de e-mail handtekening op diverse schermen
Gebruik de e-mail handtekening voor je bedrijf pas wanneer je die hebt getest op meerdere (mobiele) schermen. Test verschillende resoluties, browsers en e-mailprogramma’s.
15 Gebruik maximaal 600 pixels aan breedte
Houd 600 pixels breedte aan als maximum voor je e-mail handtekening. Strikt genomen zou deze 650 pixels breed mogen zijn, maar door aan de onderkant te gaan zitten heb je bovendien nog wat marge.
16 Gebruik geen animaties in e-mail handtekeningen
Een e-mail handtekening dient functioneel te zijn. Animaties zijn zelden functioneel en worden lang niet altijd op de gewenste wijze weergegeven. Bewaar ze voor op de website.
17 Voorkom het gebruik van opsommingstekens
Iedere browser en e-mailprogramma geeft opsommingstekens op een andere manier weer. Voorkom het gebruik ervan, zodat de contactgegevens netjes gepresenteerd blijven in de e-mail handtekening.
18 Integreer de social media-iconen met links naar jouw kanalen
Gebruik social media-iconen in je e-mail handtekening en voorzie ze van directe links naar de verschillende kanalen. Het maakt het gemakkelijker je te volgen of via die kanalen contact op te nemen.
19 Gebruik je eigen huisstijl
Bepaal je eigen huisstijl en gebruik die als basis voor de e-mail handtekening. Gebruik de kleuren en stijl uit je huisstijl, zodat direct duidelijk is van wie de e-mail afkomstig is.
20 Gebruik JPG- in plaats van PNG-afbeeldingen
Afbeelding gebruiken in je e-mail handtekening? Kies voor JPG, want met PNG kunnen niet alle browsers en e-mailprogramma’s goed overweg. Zorg in de JPG-afbeelding voor de ‘nosend-tag’.De HTML-code ziet er dan als volgt uit:

beschrijving van afbeelding

Deze code werkt alleen als je e-mails in HTML opmaakt.

21 Creativiteit werkt, zolang het functioneel is
Beperk de creativiteit in de e-mail handtekening, behalve wanneer dit de functionaliteit ten goede komt en het daardoor gemakkelijker wordt om contact met je op te nemen.

Een e-mail handtekening opmaken kan heel creatief. Online vind je veel voorbeelden.Een e-mail handtekening opmaken kan heel creatief. Online vind je veel voorbeelden.

HTML-handtekening maken

Een e-mail handtekening maken in HTML? Noortje van Team Confetti heeft een handige handleiding gemaakt, inclusief een voorbeeldcode die je daarvoor kunt gebruiken.

Zelf met de HTML-code voor een e-mail handtekening aan de slag? Surf naar w3schools.com, zodat je vervolgens zelf een e-mail handtekening kunt ontwerpen.

Handtekening in webmail, Outlook of Gmail

Heb je de voor jou perfecte e-mail handtekening gemaakt, verwerk hem dan in jouw e-mailprogramma. We leggen je hieronder uit hoe je dat kunt doen in Outlook 2013 of 2016, op Outlook.com en in Gmail.

E-mail handtekening instellen in Outlook 2013/2016

De Outlook e-mail handtekening is in te stellen aan de hand van de volgende 5 stappen:

 •  Klik op ‘Nieuwe e-mail’ op het tabblad ‘Start’.
 •  Klik op het tabblad ‘Bericht’ in de groep ‘Toevoegen’ op ‘Handtekeningen > Handtekeningen’.
 •  Klik op ‘Nieuw’ bij ‘Selecteer de handtekening als je deze wilt bewerken’. Typ in het dialoogvenster ‘Nieuwe handtekening’ een naam voor de handtekening.
 •  Klik vervolgens op ‘Standaardhandtekening kiezen’ en volg daar de volgende substappen:
  a. Klik in de lijst ‘E-mailaccount’ op het e-mailaccount dat je wilt koppelen.
  b. Klik in de lijst ‘Nieuwe berichten’ op de handtekening die je wilt toevoegen.
  c. Klik in de lijst ‘Antwoorden en doorgestuurde berichten’ op de handtekening die je wilt toevoegen.
 •  Typ in het vak onder ‘Handtekening bewerken’ de tekst die je wilt gebruiken als e-mail handtekening in Outlook.

E-mail handtekening instellen op Outlook.com

De e-mail handtekening op Outlook.com kun je instellen aan de hand van de volgende 3 stappen:

 •  Surf naar outlook.com en log in. Klik op het tandwielicoontje rechtsboven op de pagina en kies voor ‘Meer e-mailinstellingen’.
 •  Klik aan de linkerzijde onder ‘E-mail schrijven’ op ‘Opmaak, lettertype en handtekening’.
 •  Gebruik het tekstvak onder ‘Persoonlijke afsluiting’ om een e-mail handtekening in Outlook.com toe te voegen.

E-mail handtekening instellen in Gmail

De e-mail handtekening van Gmail kun je instellen aan de hand van de volgende 4 stappen:

 •  Open Gmail.
 •  Klik in de rechterbovenhoek op ‘Instellingen’ of het tandwieltje.
 •  Klik op ‘Instellingen’.
 •  Voeg in het gedeelte ‘Handtekening’ de handtekeningtekst toe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s