gratis te downloaden fotobewerkings- en animatiesoftware

De Nik Collection is een krachtige toevoeging aan het arsenaal van iedere professionele fotograaf.

Source: The Creators Project

De fotobewerkingssoftware van Google à €135 is vanaf nu gratis te downloaden

Pixabay

Jonge kunstenaars en ontwerpers krijgen steeds meer professionele software tot hun beschikking. Vorige week werd een gratis versie vrijgegeven van de animatiesoftware Toonz – gebruikt door o.a. Studio Ghibli en Futurama. Nu voegt ook Google zich in het rijtje onbaatzuchtige weldoeners door hun fotobewerkingssoftware Nik Collection, die voorheen nog €135 euro kostte, gratis online aan te bieden. Iedereen die het programma dit jaar nog heeft gekocht krijgt zijn geld terug.

De Nik Collection is Google’s gebruiksvriendelijke benadering van populaire fotobewerkingsprogramma’s als Adobe Photoshop, Lightroom en Aperture. Door het gratis aan te bieden is Nik Collection nu een nog toegankelijker alternatief. Net als die concurrenten biedt het een set van filters voor kleurcorrectie en verfraaiing, een op een doka-geïnspireerde methode om de perfecte zwart-wit foto’s te ontwikkelen en een effectensuite die de kenmerkende effecten van verschillende (vintage) camera’s nabootst.

“We hebben besloten om de desktopversie van Nik Collection vrij te geven voor het publiek. We focussen ons nu vooral op het ontwikkelen van fotobewerkingsprogramma’s voor op de smartphone, zoals Google Photos en Snapseed,” laat Google weten in een persbericht. Samen met gratis online adviezen van topfotografen, zoals de compositietips van Steve McCurry en adviezen van fotograaf Roger Ballen, beschik je nu dus over werkelijk alle benodigdheden om je foto’s naar een hoger plan te trekken.

De Nik Collection bestaat uit tools zoals Analog Efex Pro, Color Efex Pro, Silver Efex Pro, Viveza, HDR Efex Pro, Sharpener Pro en Dfine.

Klik hier om de software te bemachtigen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s